Productvoordelen

Akoestiek

Akoestiek en geluid zijn lastige onderwerpen. Geluidsoverlast kan op diverse manieren ontstaan. In onze ogen verdienen bewoners en gebruikers optimaal akoestisch comfort. Dit kan geboden worden met de ‘Fonofloor Formule’. Met deze formule garanderen we vooraf de akoestische prestatie. Wij realiseren met onze producten en erkende voorkeursverwerkers projecten die de eisen van het minimale wettelijke niveau van het Bouwbesluit 2012 overtreffen. Het bewijs wordt geleverd door een onafhankelijke meting na oplevering.

Geluidsoverlast

In Nederland is geluidsoverlast van buren ergernis nummer twee, vlak na verkeersoverlast. De afgelopen drie jaar is het aantal gevallen zelfs met tien procent toegenomen. Met name woningcorporaties en VvE’s kampen met dit probleem. Door vooraf duidelijk uw ambitieniveau te bepalen, kunt u klachten voorkomen.

Naar de Fonofloor formule

dun blue
Dun
Jazeker! Door de optimale verhouding tussen beperkte dikte en uitzonderlijke akoestische prestatie kunnen dunnere constructievloeren worden ontworpen en toegepast. Dit maakt innovatieve ontwerpen mogelijk. Bovendien zijn ze dé oplossing bij beperkte opbouwhoogte.
dun blue
Robuust
Absoluut, de hoge bestendigheid tegen statische en dynamische belasting zorgen ervoor dat onze producten tegen een stootje kunnen zonder hun werking aan te tasten. Er kan gewoon op worden doorgewerkt… Altijd!
dun blue
Bewezen prestatie
Zonder twijfel, wij leveren het bewijs. Door tal van meetrapporten uit de praktijk en laboratoria, samengesteld door onafhankelijke partijen.

Eis voor akoestische isolatie

De eisen die gesteld worden binnen het Bouwbesluit 2012 doen maar in beperkte mate recht aan het realiseren van optimaal wooncomfort.

Eis voor akoestische isolatie van Contactgeluid Beleving % gehinderden (indicatief)
Bouwbesluit 2012 LnT,A < 54 dB Loopgeluiden en dergelijke soms storend
waarneembaar
10% tot 25%
Comforteis LnT,A < 49 dB Loopgeluiden in het algemeen niet storend
waarneembaar
5% tot 10%
Ultiem comfort LnT,A < 44 dB Loopgeluiden zijn niet storend
waarneembaar
minder dan 5%

 

  1. Voor het beperken van klachten achteraf, is het noodzakelijk dat het Bouwbesluit 2012 overtroffen wordt.
  2. Wanneer je harde vloerafwerking (tegels, parket etc.) toelaat, is de comforteis de minimumeis die Fonofloor adviseert.
  3. Als onderdeel van de ‘Fonofloor Formule’ worden metingen verricht: het vangnet voor klachten en het bewijs van het behalen van de comforteis.

Minimalisering overlast

De komende jaren vindt met name in stedelijke gebieden een verdichting van wonen plaats. Het is een gegeven dat waar mensen dicht op elkaar leven, er overlast ontstaat. Corporaties, projectontwikkelaars, VvE’s en gemeenten willen zorgen voor een betaalbare, comfortabele en rustige leefomgeving. Met de ‘Fonofloor Formule’ zorgen wij voor “de rust van zekerheid en de zekerheid van rust”.

Naar de Fonofloor formule

Renovatie

Het verjongen van appartementen en het transformeren van kantoor naar woonruimte zijn slechts enkele voorbeelden van de uiteenlopende vormen van renovatie. Oudere woningen zijn over het algemeen gebouwd in een periode waar geen of weinig eisen werden gesteld aan akoestische isolatie. Renovatie biedt een tweede kans om akoestisch wooncomfort te realiseren. Een flinke verbetering is mogelijk en vaak nodig. Met het oog op de wensen van de toekomst, is een goed geïsoleerde vloer een investering voor de rest van de levensduur van het gebouw.

Downloads & Informatie

Neem contact met ons op

Druk op de button en bel ons direct!
Tel: 073 - 61 54 810

Het enige contactgeluid dat wij niet isoleren

Bijlage(n) toevoegen