Productvoordelen

Vroeg in het traject de juiste beslissing nemen

Verstedelijking, toename van het aantal complexe projecten, vrije indeelbaarheid, nieuwe woonvormen, en dit alles met hogere kwaliteitseisen. Een greep uit de actuele thema’s die een beroep doen op de creatieve wendbaarheid van de ontwerper. Een belangrijk onderdeel van deze uitdagingen is de akoestische prestatie van een gebouw. De lat wordt hierbij vaak hoger gelegd dan het Bouwbesluit 2012. Dit vergt veel meer van de akoestische isolatie dan u tot nu toe gewend bent en vereist tijdens het ontwerpproces een innovatieve, vernieuwende toepassing van materialen.

Bepalen van het ambitieniveau

Akoestiek en geluid zijn lastige onderwerpen. Geluidsoverlast kan op diverse manieren ontstaan. In onze ogen verdienen bewoners en gebruikers optimaal akoestisch comfort. Dit kan geboden worden met de ‘Fonofloor Formule’. Met deze formule garanderen we vooraf de akoestische prestatie. Wij realiseren met onze producten en erkende voorkeursverwerkers projecten die de eisen van het minimale wettelijke niveau van het Bouwbesluit 2012 overtreffen. Het bewijs wordt geleverd door een onafhankelijke meting na oplevering.

Naar de Fonofloor formule

dun blue
Dun
Jazeker! Door de optimale verhouding tussen beperkte dikte en uitzonderlijke akoestische prestatie kunnen dunnere constructievloeren worden ontworpen en toegepast. Dit maakt innovatieve ontwerpen mogelijk. Bovendien zijn ze dé oplossing bij beperkte opbouwhoogte.
dun blue
Robuust
Absoluut, de hoge bestendigheid tegen statische en dynamische belasting zorgen ervoor dat onze producten tegen een stootje kunnen zonder hun werking aan te tasten. Er kan gewoon op worden doorgewerkt… Altijd!
dun blue
Bewezen prestatie
Zonder twijfel, wij leveren het bewijs. Door tal van meetrapporten uit de praktijk en laboratoria, samengesteld door onafhankelijke partijen.

Door service meer zekerheid

Als onderdeel van de ‘Fonofloor Formule’ bieden wij begeleiding tijdens alle fasen van het project. Wij adviseren u tijdens het ontwerpproces over de mogelijke toepassingen. Vervolgens verrichten we inspecties, zowel voorafgaand aan als tijdens de uitvoering. Voor de realisatie werken we uitsluitend met erkende voorkeursverwerkers. We sluiten af met het bewijs: de vooraf gegarandeerde prestatie wordt achteraf bewezen door een eindmeting. Deze meting wordt vanzelfsprekend uitgevoerd door een onafhankelijke organisatie. Het uiteindelijke resultaat is het prestatiecertificaat. Zo staan wij in voor onze prestatiegarantie.

 

De Fonofloor bestekservice voorziet u van door STABU goedgekeurde
bestekteksten over Fonofloor contact geluidsisolatiesystemen:

Naar Fonofloor bestekservices

Nederlanders beleven nog te vaak geluidsoverlast. Uit onderzoek blijkt dat met de eisen aan akoestische isolatie zoals opgenomen in het Bouwbesluit 2012, nog steeds tot maar liefst 25% van de mensen overlast kan ervaren. U kunt degene zijn die hier verandering in brengt! Biedt bandbreedte, kies voor comfort en kwaliteit en creëer zodoende meer ontwerpvrijheid.

 

Eis voor akoestische isolatie van Contactgeluid Beleving % gehinderden (indicatief)
Bouwbesluit 2012 LnT,A < 54 dB Loopgeluiden en dergelijke soms storend
waarneembaar
10% tot 25%
Comforteis LnT,A < 49 dB Loopgeluiden in het algemeen niet storend
waarneembaar
5% tot 10%
Bouwbesluit 2012 LnT,A < 54 dB Loopgeluiden zijn niet storend
waarneembaar
minder dan 5%

Door te kiezen voor de juiste combinatie van materialen kan zelfs LnT,A 35 dB (Ico +25 dB) worden behaald.

Fonofloor producten

Akoestische isolatiemembranen van Fonofloor voldoen aan alle relevante eisen, waaronder het Bouwbesluit. Wij hebben zo veel vertrouwen in onze producten dat we vooraf een prestatiegarantie durven af te geven.

Referentieprojecten

Downloads & Informatie

Neem contact met ons op

Druk op de button en bel ons direct!
Tel: 073 - 61 54 810

Het enige contactgeluid dat wij niet isoleren

Bijlage(n) toevoegen