Productvoordelen

U heeft twee kansen uw ruimte goed akoestisch te isoleren; op het moment van nieuwbouw (keuzevrijheid) en tijdens renovatie (beperkingen). Op beide momenten kunnen wij u ondersteunen door het bieden van de passende oplossing.

Geluidsoverlast

Geluidsoverlast wordt vandaag de dag een steeds groter probleem in ons land. We wonen steeds dichter bij elkaar, de wegen worden voller en voller en het einde lijkt nog niet in zicht. Steeds meer mensen ervaren dan ook geluidsoverlast. De oorzaak is echter niet altijd eenvoudig aan te pakken, aangezien er vele oorzaken kunnen zijn. In de lijst met oorzaken staat burenoverlast op nummer twee, vlak na verkeersoverlast. Geluidsoverlast kan tot flinke problemen leiden, zoals fikse gezondheidsklachten. Zo heeft een groot deel van de mensen die overlast ervaart ook last van slaapproblemen. Daarnaast kan de overlast leiden tot stressklachten, hart- en vaatziekten en een hoge bloeddruk. Geluidsoverlast is dus een serieus probleem. 

Ervaart u in uw appartement geluidsoverlast? Onderzoek dan wat de oorzaak van de geluidsoverlast kan zijn. Doe dit bij voorkeur samen met uw buren. Goed om te weten is dat er over het algemeen twee typen geluidsoverlast zijn: geluidsoverlast door luchttrillingen of door contact. Als er sprake is van overlast door luchtgeluid wordt de lucht rechtstreeks in trilling gebracht. De lucht verplaatst zich vervolgens via kieren en naden. Voorbeelden van luchtgeluid zijn bijvoorbeeld muziek, ruis, geluid van apparaten maar ook stemmen of blaffende honden. Het voordeel van luchtgeluid is dat dit gelukkig relatief eenvoudig te lokaliseren is. Zodra het duidelijk is uit welke richting het geluid komt, kan men kijken of de gaten en kieren afgedicht kunnen en moeten worden.

Bij contactgeluid gaat de constructie trillen. In dat geval verplaatst het geluid zich via de constructie door het gebouw. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld dreunen, getik of bonzen. Het is belangrijk om contactgeluid bij de bron aan te pakken. Zorg ervoor dat er geen starre verbinding is met de constructie, een oplossing kan bijvoorbeeld zijn (harde) vloerbedekking niet rechtstreeks op de constructie te plaatsen maar op een geluiddempende ondervloer.

Eis voor akoestische isolatie van Contactgeluid Beleving % gehinderden (indicatief)
Bouwbesluit 2012 LnT,A < 54 dB Loopgeluiden en dergelijke soms storend
waarneembaar
10% tot 25%
Comforteis LnT,A < 49 dB

Loopgeluiden in het algemeen niet storend waarneembaar

5% tot 10%
Ultiem comfort LnT,A < 44 dB

Loopgeluiden zijn niet storend waarneembaar

minder dan 5%

Door te kiezen voor de juiste combinatie van materialen kan zelfs LnT,A 35 dB (Ico +25 dB) worden behaald.

dun blue
Dun
Jazeker! Door de optimale verhouding tussen beperkte dikte en uitzonderlijke akoestische prestatie kunnen dunnere constructievloeren worden ontworpen en toegepast. Dit maakt innovatieve ontwerpen mogelijk. Bovendien zijn ze dé oplossing bij beperkte opbouwhoogte.
dun blue
Robuust
Absoluut, de hoge bestendigheid tegen statische en dynamische belasting zorgen ervoor dat onze producten tegen een stootje kunnen zonder hun werking aan te tasten. Er kan gewoon op worden doorgewerkt… Altijd!
dun blue
Bewezen prestatie
Zonder twijfel, wij leveren het bewijs. Door tal van meetrapporten uit de praktijk en laboratoria, samengesteld door onafhankelijke partijen.

Fonofloor producten

Akoestische isolatiemembranen van Fonofloor voldoen aan alle relevante eisen, waaronder het Bouwbesluit. Wij hebben zo veel vertrouwen in onze producten dat we vooraf een prestatiegarantie durven af te geven.

Advies

Lukt het niet om de overlast door geluid aan te pakken? Dan is het verstandig om een gespecialiseerd bedrijf geluidsmetingen uit te laten voeren. Zo kan men aan de hand van een akoestisch rapport en geluidsmetingen aantonen dat al dan niet voldaan wordt aan de geldende geluidsgrenswaarden. Bij een meting wordt gebruikgemaakt van speciale apparatuur voor verschillende typen overlast. Aan de hand van de metingen kunnen er vervolgens conclusies getrokken worden over de waardes van het geluid.

Verkooppunten

Vind hier uw dichtsbijzijnde verkooppunt van fonofloor producten.

Zoek verkooppunt

Neem contact met ons op

Druk op de button en bel ons direct!
Tel: 073 - 61 54 810

Het enige contactgeluid dat wij niet isoleren

Bijlage(n) toevoegen